Використання конопляного борошна для збагачення макаронних виробів - Мосійко, Дар’я; Mosiyko, Darʺya; Чехранов, Андрій; Chekhranov, Andriy; Сова, Наталія; Sova, Natalya; Луценко, Марина; Lutsenko, Marina (Національний університет харчових технологій, 2019)
При заміні 10 % борошна з твердих сортів пшениці на конопляне, спостерігається наближення результатів фізико-хімічних і органолептичних показників якості до контрольного зразку (№1). Тому запропоновано для впровадження рецептуру № 2 Слід відзначити, що локшина, яку виготовили за цією рецептурою має підвищений вміст ненасичених жирних кислот за рахунок внесення конопляного борошна . When replacing 10% of flour from durum wheat with hemp, there is an approximation of the results of physico-chemical and organoleptic quality indicators to the control sample (No. 1). Therefore, it is proposed to introduce formulation # 2. It should be noted that the noodles made according to this formulation have an increased content of unsaturated fatty acids due to the introduction of hemp flour
Use of hemp flour for pasta enrichment
Keywords: органолептичні показники; organoleptic characteristics; макаронні вироби; pasta; конопляне борошно; hemp flour