Удосконалення управління ліквідністю банку з метою недопущення проблеми його неплатоспроможності - Михалькова, Ірина Юріївна; Mykhalkova, Iryna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єкт дослідження – управлінські процеси банку, пов’язані з підтриманням безпечного рівня ліквідності. Предмет дослідження – підходи та механізми забезпечення ліквідності банку для мінімізації ризиків неплатоспроможності. Метою роботи є обґрунтування удосконалених підходів при управлінні ліквідністю банку, спрямованих на досягнення його фінансової стійкості та мінімізацію ризиків неплатоспроможності. Obiekt doslidzhennia – upravlinski protsesy banku, poviazani z pidtrymanniam bezpechnoho rivnia likvidnosti. Predmet doslidzhennia – pidkhody ta mekhanizmy zabezpechennia likvidnosti banku dlia minimizatsii ryzykiv neplatospromozhnosti. Metoiu roboty ye obgruntuvannia udoskonalenykh pidkhodiv pry upravlinni likvidnistiu banku, spriamovanykh na dosiahnennia yoho finansovoi stiikosti ta minimizatsiiu ryzykiv neplatospromozhnosti.
Udoskonalennia upravlinnia likvidnistiu banku z metoiu nedopushchennia problemy yoho neplatospromozhnosti
Keywords: ліквідність банку; keywords liquidity of the bank; платоспроможність; solvency capacity; якість активів і пасивів банку; quality of the bank's assets and liabilities; проблемні активи; problem assets; кредитні ризики; credit risks