Удосконалення елементів технології вирощування кабачка в умовах селянського фермерського господарства "Іванково" Кам’янського району Дніпропетровської області - Полубінський, Олексій В'ячеславович; Polubinskyi, Oleksii Viacheslavovych (Дніпровський державний аграрно–економічний університет, 2023)
У структурі посівних овочебаштанних культур нашої країни кабачок становить до 3,5 % площ. В усіх категоріях господарств протягом останніх років кабачок стабільно займає 32 тис. га. Переважна половина цієї площі розташована у зоні Степу та у південному Лісостепу. Насьогодні питання вдосконалення системи удобрення культури кабачка задля отримання високого рівня врожаю та гарної якості не є закритим, тому нами було реалізовано дослідження даних елементів технології вирощування цієї культури в умовах північного Степу України. U strukturi posivnykh ovochebashtannykh kultur nashoi krainy kabachok stanovyt do 3,5 % ploshch. V usikh katehoriiakh hospodarstv protiahom ostannikh rokiv kabachok stabilno zaimaie 32 tys. ha. Perevazhna polovyna tsiiei ploshchi roztashovana u zoni Stepu ta u pivdennomu Lisostepu. Nasohodni pytannia vdoskonalennia systemy udobrennia kultury kabachka zadlia otrymannia vysokoho rivnia vrozhaiu ta harnoi yakosti ne ye zakrytym, tomu namy bulo realizovano doslidzhennia danykh elementiv tekhnolohii vyroshchuvannia tsiiei kultury v umovakh pivnichnoho Stepu Ukrainy.
Udoskonalennia elementiv tekhnolohii vyroshchuvannia kabachka v umovakh selianskoho fermerskoho hospodarstva "Ivankovo" Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: кабачок; kabachok; система удобрення; systema udobrennia; стимулятор росту; stymuliator rostu; урожайність; urozhainist