Brown Swiss cows exhibit higher temperature-humidity index thresholds and greater thermotolerance than Holsteins under temperate continental climate conditions - Mylostyvyi, Roman; Milostiviy, Roman; Milostivyiy, Roman; Mylostyvyi, R. V.; Mylostyvyi, Roman V.; Mylostyvy, R.; Mylostyvyi, R.; Milostivyi, R.; Милостивий, Роман Васильович; Gutyj, Bohdan; Гутий, Богдан; Lykhach, Vadym; et al. (ResearchersLinks Ltd, 2025)
This study determined temperature-humidity index (THI) thresholds for milk yield and composition decline in Holstein and Brown Swiss cows. Results revealed that Brown Swiss cows exhibit higher THI thresholds and greater thermotolerance, supporting the development of breed-specific management strategies under heat stress conditions. Дослідження присвячено визначенню порогових значень температурно-вологісного індексу (THI) для зниження надоїв і вмісту жиру та білка у молоці корів порід голштин і швіцької. Результати показали, що швіцькі корови мають вищі пороги THI і кращу термотолерантність, що дозволяє розробити породоспецифічні стратегії менеджменту при тепловому стресі.
Швіцькі корови мають вищі порогові значення температурно-вологісного індексу та кращу термотолерантність, ніж голштини, за умов помірного континентального клімату
Милостивий Роман Васильович https://orcid.org/0000-0002-4450-8813 Оріщук Оксана Сергіївна https://orcid.org/0000-0002-6140-870х Яновська Оксана Віталіївна https://orcid.org/0000-0003-1872-283Х Логвінова Віта Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-2084-6850
Keywords: thermotolerance; термотолерантність; dairy cows; молочні корови; heat stress; тепловий стрес; temperature-humidity index (THI); температурно-вологісний індекс; fat; жир; protein; білок; ROC analysis; ROC-аналіз