Оцінювання технічного стану та пропускної спроможності водоскидів на р. Нижня Терса - Гапіч, Геннадій Васильович; Hapich, Hennadiy; Рудаков, Леонід Миколайович; Rudakov, Leonid (My University, 2016)
Представлені розрахунки теоретичної пропускної спроможності водоскидних споруд, які працюють у каскаді штучних водойм на р. Нижня Терса. Встановлена неспроможність деяких водоскидів пропускати максимальні витрати води дощових (зливових) паводків. На підставі отриманих даних, визначені сумарні об’єми води внаслідок прориву гребель та кількість населення, що потрапляє в зону потенційної небезпеки. Predstavleni rozrakhunky teoretychnoyi propusknoyi spromozhnosti vodoskydnykh sporud, yaki pratsyuyutʹ u kaskadi shtuchnykh vodoym na r. Nyzhnya Tersa. Vstanovlena nespromozhnistʹ deyakykh vodoskydiv propuskaty maksymalʹni vytraty vody doshchovykh (zlyvovykh) pavodkiv. Na pidstavi otrymanykh danykh, vyznacheni sumarni obʺyemy vody vnaslidok proryvu hrebelʹ ta kilʹkistʹ naselennya, shcho potraplyaye v zonu potentsiynoyi nebezpeky.
Assessment of the technical condition and capacity spillways on the Nyzhnia Tersa river
Keywords: водоскид; spillway; витрата води; water discharge; ґрунтова гребля; ground dam; безпека гідротехнічної споруди; safety of hydraulic engineering structure; зарегульованість стоку; flow regulation