Поширення та особливості клінічного прояву запальних процесів у статевих органах кролиць за спірохетозу, міксоматозу і пастерельозу - Корейба, Людмила Володимирівна; Koreyba, Ludmila; Koreyba, L. V.; Koreyba, Lyudmila Volodymyrivna; Koreyba, L.; Koreiba, L. V.; Coregba, L. V.; Korejba, L.; Дуда, Юлія Вікторівна; Duda, Yuliya; Duda, Y. V.; Duda, J. V.; et al. (Державна установа «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти», 2022)
Кролиці схильні до специфічних запальних процесів у репродуктивних органах через високе статеве навантаження. Найчастіше акушерсько-гінекологічна патологія (вульвіти, метрити, піометра, мастити) реєструється за спірохетозу, міксоматозу та пастерельозу і спричинює тривалу неплідність та загибель кролиць. Krolytsi skhylni do spetsyfichnykh zapalnykh protsesiv u reproduktyvnykh orhanakh cherez vysoke stateve navantazhennia. Naichastishe akushersko-hinekolohichna patolohiia (vulvity, metryty, piometra, mastyty) reiestruietsia za spirokhetozu, miksomatozu ta pasterelozu i sprychyniuie tryvalu neplidnist ta zahybel krolyts.
Poshyrennia ta osoblyvosti klinichnoho proiavu zapalnykh protsesiv u statevykh orhanakh krolyts za spirokhetozu, miksomatozu i pasterelozu
Корейба Людмила Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-8658-1779 Дуда Юлія Вікторівна https://orcid.org/0000-0003-0892-0402 Алексєєва Наталія Вікторівна https://orcid.org/0000-0003-1984-5209
Keywords: кролі; kroli; запальні процеси; zapalni protsesy; спірохетоз; spirokhetoz; міксоматоз; miksomatoz; пастерельоз; pastereloz; акушерсько-гінекологічна патологія; akushersko-hinekolohichna patolohiia; неплідність; neplidnist