Удобрення льону олійного в умовах Степу України - Бондаренко, Оксана; Bondarenko, Oksana; Іжболдін, Олександр; Izhboldin, Oleksandr; Сумятіна, Ольга; Sumiatina, Olha (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Узагальнююча норма добрив при вирощуванні льону олійного у зоні Степу України становить N45-60P45-60K30-45 кг/га діючої речовини. Фосфорно – калійні добрива доцільно вносити під зяблеву оранку, азотні добрива – під весняну культивацію. Ефективним є внесення частини фосфорних добрив під час сівби у рядки. Uzahalniuiucha norma dobryv pry vyroshchuvanni lonu oliinoho u zoni Stepu Ukrainy stanovyt N45-60P45-60K30-45 kh/ha diiuchoi rechovyny. Fosforno – kaliini dobryva dotsilno vnosyty pid ziablevu oranku, azotni dobryva – pid vesnianu kultyvatsiiu. Efektyvnym ye vnesennia chastyny fosfornykh dobryv pid chas sivby u riadky.
Udobrennia lonu oliinoho v umovakh Stepu Ukrainy
Keywords: льон олійний; lon oliinyi; сорти льону; sorty lonu; удобрення льону; udobrennia lonu; врожайність насіння льону; vrozhainist nasinnia lonu; Степ України; Step Ukrainy