Біостимулююча дія пробіотика «Субаерін» при вакцинації проти Ньюкаслської хвороби - Бібен, Іван Андрійович; Biben, I.; Biben, I. A.; Biben, Ivan (Дніпровський ДАЕУ, 2017)
Важливою проблемою птахівництва є зниження життєздатності і імунологічної реактивності молодняку, що призводить до збільшення захворюваності і загибелі курчат. Для підвищення нативної резистентності і стимуляції імунореактивності застосовуються різні препарати, в тому числі пробіотичні препарати з біологічно активними культурами прокаріот. Пробіотики не мають протипоказань, факторів патогенності і відторгнення, тому що вони зкомпоновані з ідигенної мікрофлори з пробіотичними властивостями і біологічно активними факторами. При введенні ентеральним шляхом в організм курчат пробіотична мікрофлора змінює співвідношення корисних і шкідливих мікробіонтів і підсилює захисну функцію імунокомпетентних органів лімфоідної системи. An important problem in poultry farming is the reduction of viability and immunological reactivity of young animals, which leads to an increase in the incidence and death of chickens. To increase native resistance and stimulate immunoreactivity, various drugs, including probiotic drugs with biologically active prokaryotes, are used. Probiotics have no contraindications, pathogenicity and rejection factors, because they are composed of an idiomatic microflora with probiotic properties and biologically active factors. When administered enterally into the body of chickens, the probiotic microflora changes the ratio of beneficial and harmful microbions and enhances the protective function of the immunocompetent organs of the lymphoid system.
Biostimulatory action of Subaerin probiotic when vaccinated against Newcastle disease
Keywords: стимуляція імунореактивності; stimulation of immunoreactivity; вакцинація; vaccination; пробіотик «Субаерін»; «Subaerin» probiotic; хвороба Ньюкасла; Newcastle disease