Порівняльна оцінка бактеріцидних властивостей дезінфектантів - Давиденко, Павло Олександрович; Davydenko, Pavel; Davydenko, Pavlo; Davydenko, P. O.; Davydenko, P.; Зажарський, Володимир Володимирович; Zazharskiy, Vladymyr; Zazharskiy, Volodymyr; Zazharskyi, Vladymyr; Zazharskyi, Volodymyr; Zazharskiy, V.; Zazharskyi, V.; et al. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького, 2018)
Проведенй порівняльний аналіз впливу дезінфікуючих засобів на кріогенні штами мікроорганізмів. Визначено, що дослідні препарати «Альдовет ФФ» та «Альдовет Супер плюс» за всіма концернтраціями (1,0; 5,0; 10,0 та 25,0%) володіють бактерицидними властивостями по відношенню до кріогенних штамів мікроорганізмів: St. аureus АТСС № 25923, S. typhimurium 144, E. coli (F 50) АТСС № 25922, L. monocytogenes АТСС № 19112, Pr. vulgaris НХ 19 № 222, S. marcescens 1, Ps. аeruginosa АТСС № 2853 (F), E. faecalis АТСС № 19433 та Y. enterocolitica. A comparative analysis of the influence of disinfectants on cryogenic strains of microorganisms was conducted. It has been determined that the experimental preparations "Aldovet FF" and "Aldovet Super plus" for all concertations (1,0, 5,0, 10,0 and 25,0%) have bactericidal properties in relation to cryogenic strains of microorganisms: St. aureus ATCC No. 25923, S. typhimurium 144, E. coli (F 50) ATCC No. 25922, L. monocytogenes ATCC No. 19112, Pr. vulgaris NX 19 No. 222, S. marcescens 1, Ps. AURGINOSA ATCC No. 2853 (F), E. faecalis ATCC No. 19433 and Y. enterocolitica.
Comparative assessment of bactericidal properties of disinfectants
Давиденко Павло Олександрович https://orcid.org/0000-0002-8425-3835 Зажарський Володимир Володимирович https://orcid.org/0000-0003-2674-2494 Кулішенко Олег Миколайович https://orcid.org/0000-0001-6801-2380
Keywords: E. faecalis АТСС № 19433 та Y. enterocolitica; E. faecalis ATCC No. 19433 and Y. enterocolitica; дезінфектант; disinfectant; бактерицидна дія; bactericidal action; токсичність; toxicity; St. аureus АТСС № 25923; St. aureus ATCC No. 25923; S. typhimurium 144; S. typhimurium 144; E. coli (F 50) АТСС № 25922; E. coli (F 50) ATCC No. 25922; L. monocytogenes АТСС № 19112; L. monocytogenes ATCC No. 19112; Pr. vulgaris НХ 19 № 222; Pr. vulgaris NX 19 No. 222; S. marcescens 1; S. marcescens 1; Ps. аeruginosa АТСС № 2853 (F); Ps. aurginosa ATCC No. 2853 (F)