Адаптаційний потенціал деревних рослин парків правобережжя м. Дніпро за посухостійкістю - Гайдук, Валерія Валеріївна; Haiduk, Valeriia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2026)
Актуальність даного дослідження зумовлена потребою в комплексному вивчені посухостійкості декоративних деревних рослин як одного з найважливіших показників адаптаційного потенціалу в сучасних кліматичних змінах та урбанізованого середовища міста Дніпра. Aktualnist danoho doslidzhennia zumovlena potreboiu v kompleksnomu vyvcheni posukhostiikosti dekoratyvnykh derevnykh roslyn yak odnoho z naivazhlyvishykh pokaznykiv adaptatsiinoho potentsialu v suchasnykh klimatychnykh zminakh ta urbanizovanoho seredovyshcha mista Dnipra.
Adaptatsiinyi potentsial derevnykh roslyn parkiv pravoberezhzhia m. Dnipro za posukhostiikistiu
Keywords: посухостійкість; posukhostiikist; деревні рослини; derevni roslyny; паркові насадження; parkovi nasadzhennia; водоутримувальна здатність; vodoutrymuvalna zdatnist; аридізація клімату; arydizatsiia klimatu; паркове озеленення; parkove ozelenennia; урбанізоване середовище; urbanizovane seredovyshche; адаптаційний потенціал; adaptatsiinyi potentsial; фізіологічний стан деревних рослин; fiziolohichnyi stan derevnykh roslyn