Особливості деколонізації в соціокультурному процесі розвитку територіальних громад та мистецькій освіті - Чечельницька, Ганна Володимирівна; Chechelnytska, Hanna (Scientific Publishing Center “Sci-conf.com.ua”, 2024)
Нова фаза деколонізаційних процесів в Україні та її осмислення викликає глибоку увагу як європейських інституцій, так і різноманітних українських спільнот. На окремих прикладах автором розглядається поточний стан деколонізації мистецької освіти та соціокультурних змін в територіальних громадах. - The new phase of decolonization processes in Ukraine and its understanding is attracting the deep attention of both European institutions and various Ukrainian communities. Using examples, the author examines the current state of decolonization of art education and socio-cultural changes in territorial communities.
Peculiarities of decolonization in the sociocultural process of development of territorial communities and art education
Keywords: деколонізація; Decolonization; мистецька освіта; art education; Придніпров’я; Dnipro region; Дніпропетровська область; Dnipropetrovsk region; український деколоніальний глосарій; Ukrainian decolonial glossary