Стратегічний аналіз бізнес-середовища суб’єкта господарювання та обґрунтування заходів забезпечення його розвитку - Динько, Владислав Євгенійович; Dynko, Vladyslav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єктом дослідження є сукупність процесів стратегічного аналізу бізнес-середовища суб’єкта господарювання та визначення заходів забезпечення його розвитку. Предмет дослідження – сукупність теоретичних та прикладних методів аналізу бізнес-середовища підприємства та обґрунтування заходів його розвитку. Метою роботи є обґрунтування теоретичних і методичних заходів забезпечення розвитку підприємства на основі стратегічного аналізу його бізнес-середовища. Obiektom doslidzhennia ye sukupnist protsesiv stratehichnoho analizu biznes-seredovyshcha subiekta hospodariuvannia ta vyznachennia zakhodiv zabezpechennia yoho rozvytku. Predmet doslidzhennia – sukupnist teoretychnykh ta prykladnykh metodiv analizu biznes-seredovyshcha pidpryiemstva ta obgruntuvannia zakhodiv yoho rozvytku. Metoiu roboty ye obgruntuvannia teoretychnykh i metodychnykh zakhodiv zabezpechennia rozvytku pidpryiemstva na osnovi stratehichnoho analizu yoho biznes-seredovyshcha.
Stratehichnyi analiz biznes-seredovyshcha subiekta hospodariuvannia ta obgruntuvannia zakhodiv zabezpechennia yoho rozvytku
Keywords: бізнес-середовище; business environment; виробничо-господарська діяльність; production and economic activity; стратегія розвитку; development strategy; конкурентоспроможність; competitiveness; прибутковість; profitability; рентабельність; profit margin; стратегічний аналіз; strategic analysis; суб’єкт господарювання; business entity