Удосконалення управління виробничим потенціалом підприємництва - Сосновський, Сергій Сергійович; Sosnovskyi, Serhii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Метою цієї кваліфікаційної роботи є теоретичне обґрунтування та методичне забезпечення процесу вдосконалення управління використанням виробничого потенціалу в аграрному секторі, а також формування на цій основі практичних рекомендацій для господарства щодо виявлення і використання резервів зростання ефективності виробничої діяльності. Для реалізації поставленої мети було окреслено низку завдань: - вивчити теоретичних управління виробничим потенціалом підприємтва; - дослідити сучасний стан організаційних й економічних особливостей діяльності фермерського господарства; - запропонувати напрями удосконалення управління виробничим потенціалом підприємства. Об'єктом дослідження виступає сукупність організаційно-економічних процесів, що супроводжують використання виробничого потенціалу у фермерському господарстві «Відродження», розташованому в Дніпровському районі Дніпропетровської області. Предмет дослідження охоплює підходи та заходи, які формують політику підприємства щодо управління його виробничими ресурсами. Metoiu tsiiei kvalifikatsiinoi roboty ye teoretychne obgruntuvannia ta metodychne zabezpechennia protsesu vdoskonalennia upravlinnia vykorystanniam vyrobnychoho potentsialu v ahrarnomu sektori, a takozh formuvannia na tsii osnovi praktychnykh rekomendatsii dlia hospodarstva shchodo vyiavlennia i vykorystannia rezerviv zrostannia efektyvnosti vyrobnychoi diialnosti. Dlia realizatsii postavlenoi mety bulo okresleno nyzku zavdan: - vyvchyty teoretychnykh upravlinnia vyrobnychym potentsialom pidpryiemtva; - doslidyty suchasnyi stan orhanizatsiinykh y ekonomichnykh osoblyvostei diialnosti fermerskoho hospodarstva; - zaproponuvaty napriamy udoskonalennia upravlinnia vyrobnychym potentsialom pidpryiemstva. Obiektom doslidzhennia vystupaie sukupnist orhanizatsiino-ekonomichnykh protsesiv, shcho suprovodzhuiut vykorystannia vyrobnychoho potentsialu u fermerskomu hospodarstvi «Vidrodzhennia», roztashovanomu v Dniprovskomu raioni Dnipropetrovskoi oblasti. Predmet doslidzhennia okhopliuie pidkhody ta zakhody, yaki formuiut polityku pidpryiemstva shchodo upravlinnia yoho vyrobnychymy resursamy.
Udoskonalennia upravlinnia vyrobnychym potentsialom pidpryiemnytstva
Keywords: підприємництво; pidpryiemnytstvo; виробничий потенціал; vyrobnychyi potentsial; удосконалення управління; udoskonalennia upravlinnia