Аграрні підприємства України в контексті розмірів земельних угідь - Мельник, Леся Леонідівна; Melnyk, Lesia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Розмір будь-якої виробничо-господарської одиниці – це рівень концентрації в ній виробничих ресурсів і обсягів одержаної продукції від їх використання. Розмір підприємства можна оцінити більшою чи меншою групою показників. Для підприємств, які здійснюють землеробську діяльність, пріоритетним є розмір і якість сільськогосподарських угідь. Вони суттєво впливають на результати господарської діяльності підприємств, прибутковість зокрема. Rozmir bud-yakoi vyrobnycho-hospodarskoi odynytsi – tse riven kontsentratsii v nii vyrobnychykh resursiv i obsiahiv oderzhanoi produktsii vid yikh vykorystannia. Rozmir pidpryiemstva mozhna otsinyty bilshoiu chy menshoiu hrupoiu pokaznykiv. Dlia pidpryiemstv, yaki zdiisniuiut zemlerobsku diialnist, priorytetnym ye rozmir i yakist silskohospodarskykh uhid. Vony suttievo vplyvaiut na rezultaty hospodarskoi diialnosti pidpryiemstv, prybutkovist zokrema.
Ahrarni pidpryiemstva Ukrainy v konteksti rozmiriv zemelnykh uhid
Keywords: аграрні підприємства; ahrarni pidpryiemstva; розмір і якість сільськогосподарських угідь; rozmir i yakist silskohospodarskykh uhid; результати господарської діяльності; rezultaty hospodarskoi diialnosti