Розробка шляхів адаптації сільськогосподарського підприємства до змін у маркетинговому конкурентному середовищі - Кошеленко, Едуард Юрійович; Koshelenko, Eduard (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об’єктом дослідження кваліфікаційної роботи є маркетингове конкурентне середовище сільськогосподарського підприємства. Предметом дослідження кваліфікаційної роботи є заходи із адаптації сільськогосподарського підприємства до змін у конкурентному середовищі. Метою кваліфікаційної роботи є дослідження сутності зовнішнього середовища сільськогосподарських підприємств та практичні аспекти формування сучасних економічних механізмів, за допомогою яких компанії можуть адаптуватися до конкурентного середовища. Методи дослідження, що були використані в кваліфікаційній роботі: аналітичний, статистичний, графічний та системний підходи до вивчення економічних процесів і явищ у контексті маркетингової діяльності. Obiektom doslidzhennia kvalifikatsiinoi roboty ye marketynhove konkurentne seredovyshche silskohospodarskoho pidpryiemstva. Predmetom doslidzhennia kvalifikatsiinoi roboty ye zakhody iz adaptatsii silskohospodarskoho pidpryiemstva do zmin u konkurentnomu seredovyshchi. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye doslidzhennia sutnosti zovnishnoho seredovyshcha silskohospodarskykh pidpryiemstv ta praktychni aspekty formuvannia suchasnykh ekonomichnykh mekhanizmiv, za dopomohoiu yakykh kompanii mozhut adaptuvatysia do konkurentnoho seredovyshcha. Metody doslidzhennia, shcho buly vykorystani v kvalifikatsiinii roboti: analitychnyi, statystychnyi, hrafichnyi ta systemnyi pidkhody do vyvchennia ekonomichnykh protsesiv i yavyshch u konteksti marketynhovoi diialnosti.
Rozrobka shliakhiv adaptatsii silskohospodarskoho pidpryiemstva do zmin u marketynhovomu konkurentnomu seredovyshchi
Keywords: маркетинг; marketing; конкуренція; competition; конкурентне середовище; competitive environment; конкурентоспроможність; competitiveness; адаптація до змін; adaptation to changes; стратегія; strategy; ефективність; efficiency; диверсифікація; diversification