Технологія виробництва яєць курей-несучок у товаристві з обмеженою відповідальністю «Союз ДАГ» Кам’янського району Дніпропетровської області - Мокієнко, Анатолій Юрійович; Mokiienko, Anatolii Yuriiovych (Дніпровський ДАЕУ, 2023)
Птахівництво є однією з високоефективних, динамічних, інтенсивних галузей сільськогосподарського виробництва, яке має всі можливості в короткі строки подолати економічну скруту. Основною метою птахівництва є збільшення виробництва дієтичних, висококалорійних продуктів – яєць з метою забезпечення людей фізіологічних необхідних норм харчування. Дипломна робота містить наступні розділи: вступ, актуальність теми, мету та завдання, огляд літератури, в якому розглянуто сучасний стан проблем птахівництва, а також вплив амінокислотного живлення на продуктивність птиці; матеріал, мета і методика виконання роботи, де наведено методику проведення досліджень та короткі відомості про товариство з обмеженою відповідальністю «Союз ДАГ». В розділі «Власні дослідження» охарактеризований крос Ломан ЛСЛ-Класик та Ломан Браун за продуктивними якостями, проаналізовано технології утримання при вирощуванні курей-несучок. Зроблено відповідні висновки та пропозиції виробництву. Ptakhivnytstvo ye odniieiu z vysokoefektyvnykh, dynamichnykh, intensyvnykh haluzei silskohospodarskoho vyrobnytstva, yake maie vsi mozhlyvosti v korotki stroky podolaty ekonomichnu skrutu. Osnovnoiu metoiu ptakhivnytstva ye zbilshennia vyrobnytstva diietychnykh, vysokokaloriinykh produktiv – yaiets z metoiu zabezpechennia liudei fiziolohichnykh neobkhidnykh norm kharchuvannia. Dyplomna robota mistyt nastupni rozdily: vstup, aktualnist temy, metu ta zavdannia, ohliad literatury, v yakomu rozghlianuto suchasnyi stan problem ptakhivnytstva, a takozh vplyv aminokyslotnoho zhyvlennia na produktyvnist ptytsi; material, meta i metodyka vykonannia roboty, de navedeno metodyku provedennia doslidzhen ta korotki vidomosti pro tovarystvo z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Soiuz DAH». V rozdili «Vlasni doslidzhennia» okharakteryzovanyi kros Loman LSL-Klasyk ta Loman Braun za produktyvnymy yakostiamy, proanalizovano tekhnolohii utrymannia pry vyroshchuvanni kurei-nesuchok. Zrobleno vidpovidni vysnovky ta propozytsii vyrobnytstvu.
Tekhnolohiia vyrobnytstva yaiets kurei-nesuchok u tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Soiuz DAH» Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: вирощування курей-несучок; vyroshchuvannia kurei-nesuchok; технологія виробництва яєць; tekhnolohiia vyrobnytstva yaiets; птахівництво; ptakhivnytstvo