Вплив попередників та обробітку грунту на продуктивність ячменю ярого в умовах фермерського господарства «Відродження В» Кропивницького району Кіровоградської області - Прохор, Максим Анатолійович; Prokhor, Maksym (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Метою роботи є дослідження впливу сівозміни та обробітку на продуктивність ячменю ярого в умовах фермерського господарства «Відродження В» Кропивницького району Кіровоградської області Задачі досліджень: провести детальний аналіз педофічних характеристик чорнозему; його взаємозв’язок із складанням сівозміни; впровадженням відповідного обробітку грунту; кінцевий вплив на продуктивність зерна ячменю. Metoyu roboty ye doslidzhennya vplyvu sivozminy ta obrobitku na produktyvnistʹ yachmenyu yaroho v umovakh fermersʹkoho hospodarstva «Vidrodzhennya V» Kropyvnytsʹkoho rayonu Kirovohradsʹkoyi oblasti Zadachi doslidzhenʹ: provesty detalʹnyy analiz pedofichnykh kharakterystyk chornozemu; yoho vzayemozvʺyazok iz skladannyam sivozminy; vprovadzhennyam vidpovidnoho obrobitku hruntu; kintsevyy vplyv na produktyvnistʹ zerna yachmenyu.
Vplyv poperednykiv ta obrobitku hruntu na produktyvnistʹ yachmenyu yaroho v umovakh fermersʹkoho hospodarstva «Vidrodzhennya V» Kropyvnytsʹkoho rayonu Kirovohradsʹkoyi oblasti
Keywords: ячмінь; barley; обробка грунту; tillage; потенціал грунтової родючості; soil fertility potential