Удосконалення управління пасивами страхових компаній для забезпечення її фінансової стійкості - Жовтяк, Світлана Василівна; Zhovtiak, Svitlana (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єкт дослідження – процес управління пасивами страхових компаній Предмет дослідження – підходи і механізми управління пасивами страхових компаній для підвищення їх ефективності та фінансової стійкості. Метою роботи є формування науково обґрунтованих рекомендацій щодо вдосконалення управління пасивами страхових компаній, спрямованих на досягнення їх фінансової стійкості, мінімізацію ризиків і підвищення адаптивності до змін економічного середовища. Obiekt doslidzhennia – protses upravlinnia pasyvamy strakhovykh kompanii Predmet doslidzhennia – pidkhody i mekhanizmy upravlinnia pasyvamy strakhovykh kompanii dlia pidvyshchennia yikh efektyvnosti ta finansovoi stiikosti. Metoiu roboty ye formuvannia naukovo obgruntovanykh rekomendatsii shchodo vdoskonalennia upravlinnia pasyvamy strakhovykh kompanii, spriamovanykh na dosiahnennia yikh finansovoi stiikosti, minimizatsiiu ryzykiv i pidvyshchennia adaptyvnosti do zmin ekonomichnoho seredovyshcha.
Udoskonalennia upravlinnia pasyvamy strakhovykh kompanii dlia zabezpechennia yii finansovoi stiikosti
Keywords: страхова компанія; insurance company; пасиви; liabilities; фінансова стійкість; financial stability; платоспроможність; solvency; фінансові ризики; financial risks