Сучасні методики викладання іноземних мов у закладах вищої освіти - Чорнобай, Віра Георгіївна; Chornobai, Vira (Придніпровська державна академія будівництва та архітектури, 2023)
Сучасні методи навчання англійської змінили репродуктивні способи на інтерактивні. Сьогодні здобуття знань – це взаємодія студента та викладача. Навчальна програма будується, насамперед, з урахуванням вікових особливостей здобувачів та їхніх потреб. Один з найцікавіших методів – гра, підходить для аудиторних занять, онлайн-гра стала популярним методом під час карантину та зараз, під час війни. Класичні заняття теж є дуже продуктивними за будь-якого формату занять: скласти розповідь чи діалог, виконати вправу, прочитати текст, виконати аудіювання чи опрацювати відео тощо. - Modern methods of teaching English have changed reproductive methods to interactive ones. Today, the acquisition of knowledge is the interaction of a student and a teacher. The educational program is built, first of all, taking into account the age characteristics of the applicants and their needs. One of the most interesting methods is a game, suitable for classroom classes, an online game has become a popular method during the quarantine and now, during the war. Classical classes are also very productive in any format of classes: compose a story or dialogue, perform an exercise, read a text, perform listening or work on a video, etc.
Modern methods of teaching foreign languages in institutions of higher education
Keywords: сучасні методики викладання; modern teaching methods; інтеркультурний; intercultural; інтерактивні методики; interactive methods; гра; game; самомотивація; self-motivation