Вплив технологічних прийомів вирощування на врожайність гороху в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Шестірня» Криворізького району Дніпропетровської області - Ломонос, Сергій Сергійович; Lomonos, Serhii Serhiiovych (Дніпровський державний аграрно–економічний університет, 2024)
В умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Шестірня» досліджено вплив різних способів основного обробітку ґрунту (полицевого, безполицевого, диференційованої та нульової) на урожайність гороху та його білковий склад. Визначено агрофізичні характеристики ґрунту та оцінено ступінь засміченості посівів за різними варіантами основного обробітку та їх глибиною при вирощуванні гороху. Виявлено, що полицевий обробіток ґрунту перевершує врожайність гороху на 0,12-0,31 т/га, чизельний обробіток та дисковий мілкий обробіток ґрунту. V umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Shestirnia» doslidzheno vplyv riznykh sposobiv osnovnoho obrobitku gruntu (polytsevoho, bezpolytsevoho, dyferentsiiovanoi ta nulovoi) na urozhainist horokhu ta yoho bilkovyi sklad. Vyznacheno ahrofizychni kharakterystyky gruntu ta otsineno stupin zasmichenosti posiviv za riznymy variantamy osnovnoho obrobitku ta yikh hlybynoiu pry vyroshchuvanni horokhu. Vyiavleno, shcho polytsevyi obrobitok gruntu perevershuie vrozhainist horokhu na 0,12-0,31 t/ha, chyzelnyi obrobitok ta dyskovyi milkyi obrobitok gruntu.
Vplyv tekhnolohichnykh pryiomiv vyroshchuvannia na vrozhainist horokhu v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Shestirnia» Kryvorizkoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: горох; horokh; обробіток грунту; obrobitok hruntu; рентабельність виробництва; rentabelnist vyrobnytstva; заб’уряненість; zaburianenist