Перспективи використання видів роду Горобина (Sorbus L.) у зелених насадженнях загального користування м. Дніпро - Соловйова, Юлія Костянтинівна; Soloviova, Yuliia Kostiantynivna (Дніпровський ДАЕУ, 2025)
Мета роботи: провести аналіз репрезентативності видів роду Горобина (Sorbus L.) у насадженнях м. Дніпро, оцінити їх таксаційні характеристики, віталітетний стан, зміни вегетативних та генеративних органів за умов різного антропогенного навантаження. Meta roboty: provesty analiz reprezentatyvnosti vydiv rodu Horobyna (Sorbus L.) u nasadzhenniakh m. Dnipro, otsinyty yikh taksatsiini kharakterystyky, vitalitetnyi stan, zminy vehetatyvnykh ta heneratyvnykh orhaniv za umov riznoho antropohennoho navantazhennia.
Perspektyvy vykorystannia vydiv rodu Horobyna (Sorbus L.) u zelenykh nasadzhenniakh zahalnoho korystuvannia m. Dnipro
Keywords: віталітетний стан; vitalitetnyi stan; м. Дніпро; m. Dnipro; насадження загального користування; nasadzhennia zahalnoho korystuvannia; види роду Горобина (Sorbus L.); vydy rodu Horobyna (Sorbus L.); екологічні чинники; ekolohichni chynnyky; вегетативні та генеративні органи; vehetatyvni ta heneratyvni orhany