Фітосанітраний стан деревних насаджень паркового комплексу Соборної площі м. Дніпро - Іванченко, Ольга Євгенівна; Ivanchenko, Olga (Просвіт, 2022)
За результатами оцінки життєвого стану паркового комплексу Со-борної площі м. Дніпро встановлено, що більша частина деревних насаджень відно-ситься до ослаблених (помірно та середньо). Серед таких рослин переважають бузок звичайний, робінія звичайна, в’яз низький, гіркокаштан звичайний, софора японсь-ка. Рослин без ознак ослаблення виявлено лише 21,0 % щодо усіх насаджень. Сам деревостан паркового комплексу охарактеризований також як ослаблений. Za rezultatamy otsinky zhyttievoho stanu parkovoho kompleksu So-bornoi ploshchi m. Dnipro vstanovleno, shcho bilsha chastyna derevnykh nasadzhen vidno-sytsia do oslablenykh (pomirno ta seredno). Sered takykh roslyn perevazhaiut buzok zvychainyi, robiniia zvychaina, viaz nyzkyi, hirkokashtan zvychainyi, sofora yapons-ka. Roslyn bez oznak oslablennia vyiavleno lyshe 21,0 % shchodo usikh nasadzhen. Sam derevostan parkovoho kompleksu okharakteryzovanyi takozh yak oslablenyi.
Phytosanitary condition of tree plantations of the park complex of the Cathedral Square in Dnipro
Keywords: насадження загального користування; public plantings; парк; park; Дніпро; Dnipro; дендрофлора; dendroflora; життєвий стан; vital condition