Аудиторська діяльність України: зміни і нововведення - Якубенко, Юлія Леонідівна; Yakubenko, Yuliia; Погорєлова, Тетяна Павлівна; Pohorielova, Tetiana (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2019)
Метою нового законодавства та змін стосовно підприємств, що становлять суспільний інтерес, та їх аудиторів є підвищення якості аудиторських послуг і зміцнення корпоративного управління для всіх зацікавлених сторін. Посилення вимог до звітування та зміцнення нагляду за аудиторською діяльністю, вдосконалення взаємодії з регулюючими органами сприятиме більшій прозорості процесу аудиту та упорядкуванню ринку аудиторських послуг в Україні. Крім того, структурований аудит підприємств, що становлять суспільний інтерес, може виявити більш широкі системні проблеми. Metoiu novoho zakonodavstva ta zmin stosovno pidpryiemstv, shcho stanovliat suspilnyi interes, ta yikh audytoriv ye pidvyshchennia yakosti audytorskykh posluh i zmitsnennia korporatyvnoho upravlinnia dlia vsikh zatsikavlenykh storin. Posylennia vymoh do zvituvannia ta zmitsnennia nahliadu za audytorskoiu diialnistiu, vdoskonalennia vzaiemodii z rehuliuiuchymy orhanamy spryiatyme bilshii prozorosti protsesu audytu ta uporiadkuvanniu rynku audytorskykh posluh v Ukraini. Krim toho, strukturovanyi audyt pidpryiemstv, shcho stanovliat suspilnyi interes, mozhe vyiavyty bilsh shyroki systemni problemy.
Audytorska diialnist Ukrainy: zminy i novovvedennia
Keywords: аудиторська діяльність; audytorska diialnist; підвищення якості аудиторських послуг; pidvyshchennia yakosti audytorskykh posluh; зміцнення корпоративного управління; zmitsnennia korporatyvnoho upravlinnia