Удосконалення операційної системи управління запасами готової продукції - Зозуля, Ліза Юріївна; Zozulia, Liza (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є аналіз сучасного стану операційної системи управління запасами готової продукції на підприємстві ТОВ «Зоря нив» та розробка заходів щодо її вдосконалення для підвищення ефективності діяльності підприємства. Відповідно до мети дослідження в роботі поставлено такі завдання: - вивчити теоретичні основи управління запасами готової продукції, зокрема методи та моделі їх оптимізації; - здійснити аналіз існуючої системи управління запасами готової продукції на підприємстві ТОВ «Зоря нив»; - визначити основні проблеми та недоліки в управлінні запасами готової продукції на підприємстві; - розробити рекомендації та пропозиції щодо вдосконалення операційної системи управління запасами; - провести економічне обґрунтування запропонованих удосконалень та оцінити їх ефективність. Об’єктом дослідження виступає процес управління запасами готової продукції на підприємстві ТОВ «Зоря нив». Предметом дослідження є методи та механізми оптимізації управління запасами готової продукції з метою підвищення ефективності діяльності підприємства. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye analiz suchasnoho stanu operatsiinoi systemy upravlinnia zapasamy hotovoi produktsii na pidpryiemstvi TOV «Zoria nyv» ta rozrobka zakhodiv shchodo yii vdoskonalennia dlia pidvyshchennia efektyvnosti diialnosti pidpryiemstva. Vidpovidno do mety doslidzhennia v roboti postavleno taki zavdannia: - vyvchyty teoretychni osnovy upravlinnia zapasamy hotovoi produktsii, zokrema metody ta modeli yikh optymizatsii; - zdiisnyty analiz isnuiuchoi systemy upravlinnia zapasamy hotovoi produktsii na pidpryiemstvi TOV «Zoria nyv»; - vyznachyty osnovni problemy ta nedoliky v upravlinni zapasamy hotovoi produktsii na pidpryiemstvi; - rozrobyty rekomendatsii ta propozytsii shchodo vdoskonalennia operatsiinoi systemy upravlinnia zapasamy; - provesty ekonomichne obgruntuvannia zaproponovanykh udoskonalen ta otsinyty yikh efektyvnist. Obiektom doslidzhennia vystupaie protses upravlinnia zapasamy hotovoi produktsii na pidpryiemstvi TOV «Zoria nyv». Predmetom doslidzhennia ye metody ta mekhanizmy optymizatsii upravlinnia zapasamy hotovoi produktsii z metoiu pidvyshchennia efektyvnosti diialnosti pidpryiemstva.
Udoskonalennia operatsiinoi systemy upravlinnia zapasamy hotovoi produktsii
Keywords: підвищення ефективності діяльності підприємства; pidvyshchennia efektyvnosti diialnosti pidpryiemstva; управління запасами готової продукції; upravlinnia zapasamy hotovoi produktsii; удосконалення операційної системи; udoskonalennia operatsiinoi systemy