Світова політика у вимірах ілюзій: на прикладі праць Н. Хомскі - Тішко, Лілія Володимирівна; Tishko, Liliia (НВЦ «Sci-conf.com.ua», 2025)
Наомі Хомскі – відомий американський філософ, всі праці якого відрізняються глибоким підтекстом і завжди зачіпають найактуальніші проблеми сучасного світу. Він не боїться називати речі такими якими вони є. Так, будучи американцем, в своїх роботах він активно критикує політику США. Н. Хомскі завжди намагався підштовхувати людей до самостійного мислення, відкривав очі на справжню реальність, на дійсний стан речей. У своїх працях він руйнує міф про засоби масової інформації, висвітлюючи пресу як частину правлячих структур. Naomi Chomsky is a famous American philosopher, all of whose works are distinguished by deep subtext and always touch upon the most pressing problems of the modern world. He is not afraid to call things as they are. So, being an American, in his works he actively criticizes US policy. N. Chomsky always tried to push people to think independently, opened their eyes to the true reality, to the actual state of affairs. In his works he destroys the myth of the media, highlighting the press as part of the ruling structures.
World Politics in the Dimensions of Illusions: Using the Example of the Works of N. Chomsky
Keywords: світова політика; world politics; США; USA; Н. Хомскі; N. Chomsky; засоби масової інформації; Chomsky, mass media