Комп’ютерний облік дезінфекції у птахівництві - Боровик, Ірина; Borovyk, Iryna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Птахівництво є однією з перспективних галузей тваринництва. На території Дніпропетровської області знаходиться 15 птахопереробних підприємств. За даними FAOSTAT, останні декілька років Україна посідає 12 місце в світі з експорту продукції птахівництва (www.faostat.org.ua). Вирощування, відгодівля та забій за підтримки комп’ютерних технологій дозволяє в стислий термін отримати якісну та безпечну продукцію птахівництва. З використанням власних практично набутих навиків та згідно європейських міжнародних регламентів створено комп’ютерну програму обліку дезінфікуючих засобів та забезпечення дезінфекції відповідно до технологічної карти підприємства на птахопереробному підприємстві. Ptakhivnytstvo ye odniieiu z perspektyvnykh haluzei tvarynnytstva. Na terytorii Dnipropetrovskoi oblasti znakhodytsia 15 ptakhopererobnykh pidpryiemstv. Za danymy FAOSTAT, ostanni dekilka rokiv Ukraina posidaie 12 mistse v sviti z eksportu produktsii ptakhivnytstva (www.faostat.org.ua). Vyroshchuvannia, vidhodivlia ta zabii za pidtrymky kompiuternykh tekhnolohii dozvoliaie v styslyi termin otrymaty yakisnu ta bezpechnu produktsiiu ptakhivnytstva. Z vykorystanniam vlasnykh praktychno nabutykh navykiv ta zghidno yevropeiskykh mizhnarodnykh rehlamentiv stvoreno kompiuternu prohramu obliku dezinfikuiuchykh zasobiv ta zabezpechennia dezinfektsii vidpovidno do tekhnolohichnoi karty pidpryiemstva na ptakhopererobnomu pidpryiemstvi.
Kompiuternyi oblik dezinfektsii u ptakhivnytstvi
Keywords: птахівництво; ptakhivnytstvo; комп’ютерні технології; kompiuterni tekhnolohii; облік дезінфікуючих засобів; oblik dezinfikuiuchykh zasobiv