Вплив норм висіву на урожайність пшениці твердої озимої в умовах Північного Степу - Ярчук, Ігор Іванович; Yarchuk, Igor; Мельник, Тарас Віталійович; Melʹnyk, Taras (Херсонський державний аграрний університет, 2018)
Наведено результати вивчення впливу норм висіву на врожайність пшениці твердої озимої. Норми висіву розглянуто у взаємозв’язку з попередниками та рівнями мінерального живлення. Описано найбільш ефективні заходи формування посівів пшениці твердої озимої сорту Континент в умовах Північного Степу. За роки досліджень визначено оптимальні норми висіву для різноякісних попередників залежно від рівня мінерального живлення. The results of the study of influence of the seeding rate on the crop capacity of flint winter wheat are presented. Seeding rate considered in conjunction with the predecessors and mineral nutrition levels. Described the most effective measures of a flint winter wheat seeding of sort Continent in a Northern Steppe. During the years of research, optimum seeding rates have been determined for various predecessors depending on the mineral nutrition level.
The influence of seeding rate on the crop capacity of flint winter wheat in conditions of Northern Steppe
Keywords: пшениця тверда озима; flint winter wheat; норми висіву; seeding rate; ріст і розвиток; growth and development; перезимівля; overwintering; елементи структури врожаю; elements of the structure of the crop; урожайність; crop capacity