Вивчення поширення кліщів за сучасних технологій зберігання зерна - Черних, Свiтлана Анатоліївна; Chernykh, Svetlana; Лемішко, Світлана Миколаївна; Lemishko, Svetlana; Безрезань, Ігор Сергійович; Bezrezan, Ihor (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Комплекс заходів із захисту зернопродукції від всіх видів шкідників під час зберігання передбачає не лише профілактичну обробку й дезінсекцію зерносховищ, а й якісну підготовку зерна та стратегію інтегрованого контролю шкідників. Слід дотримуватися системи методів, правил і процедур, спрямованих на мінімізацію сприятливих умов для життєдіяльності, репродукції й розвитку кліщів, як частини комплексу комірних шкідників. The set of measures to protect grain products from all types of pests during storage includes not only preventive treatment and disinsection of granaries, but also high-quality grain preparation and a strategy of integrated pest control. A system of methods, rules and procedures aimed at minimizing favorable conditions for the activity, reproduction and development of mites, as part of the complex of collared pests, should be followed.
Study of the spread of mites by modern grain storage technologies
Keywords: зерно; grain; кліщі; mites; щільність популяції; population density; стійкість; resistance; застосування фумігації; application of fumigation