Аспекти вартісно-орієнтованого управління підприємством - Миронова, Руслана Миколаївна; Myronova, Ruslana (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Сучасному зовнішньому середовищу, в якому працюють вітчизняні підприємства, властивий високий динамізм. Процеси ринкової трансформації в Україні та підвищення конкуренції викликають необхідність швидкого та гнучкого реагування підприємств на зміни у ринковому середовищі. За таких умов традиційні системи управління виробництвом не забезпечують адекватного реагування і вимагають застосування сучасних концепцій, методів та інструментів управління підприємством. В цьому аспекті набувають актуальності проблеми наукового узагальнення й аналізу методологічних питань управління підприємством. Suchasnomu zovnishnomu seredovyshchu, v yakomu pratsiuiut vitchyzniani pidpryiemstva, vlastyvyi vysokyi dynamizm. Protsesy rynkovoi transformatsii v Ukraini ta pidvyshchennia konkurentsii vyklykaiut neobkhidnist shvydkoho ta hnuchkoho reahuvannia pidpryiemstv na zminy u rynkovomu seredovyshchi. Za takykh umov tradytsiini systemy upravlinnia vyrobnytstvom ne zabezpechuiut adekvatnoho reahuvannia i vymahaiut zastosuvannia suchasnykh kontseptsii, metodiv ta instrumentiv upravlinnia pidpryiemstvom. V tsomu aspekti nabuvaiut aktualnosti problemy naukovoho uzahalnennia y analizu metodolohichnykh pytan upravlinnia pidpryiemstvom.
Aspekty vartisno-oriientovanoho upravlinnia pidpryiemstvom
Keywords: управління підприємством; upravlinnia pidpryiemstvom; застосування сучасних концепцій та методів; zastosuvannia suchasnykh kontseptsii ta metodiv; аналіз методологічних питань; analiz metodolohichnykh pytan