Вплив рівня мінерального живлення на ріст, розвиток та урожайність пшениці озимої в умовах фізичної особи підприємця «Бурачик О.І.» Кам’янського району Дніпропетровської області - Бурачик, Оксана Іванівна; Burachik, Oxana (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Актуальність теми полягає в необхідності обґрунтування кращого фону мінерального живлення для пшениці озимої відповідно до біологічних особливостей культури. Мета роботи: встановити ефективність вирощування сучасних сортів пшениці озимої та оптимального рівня мінерального живлення, надати економічну оцінку результатам наукових досліджень. Aktualʹnistʹ temy polyahaye v neobkhidnosti obgruntuvannya krashchoho fonu mineralʹnoho zhyvlennya dlya pshenytsi ozymoyi vidpovidno do biolohichnykh osoblyvostey kulʹtury. Meta roboty: vstanovyty efektyvnistʹ vyroshchuvannya suchasnykh sortiv pshenytsi ozymoyi ta optymalʹnoho rivnya mineralʹnoho zhyvlennya, nadaty ekonomichnu otsinku rezulʹtatam naukovykh doslidzhenʹ.
Vplyv rivnya mineralʹnoho zhyvlennya na rist, rozvytok ta urozhaynistʹ pshenytsi ozymoyi v umovakh fizychnoyi osoby pidpryyemtsya «Burachyk O.I.» Kamʺyansʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti
Keywords: пшениця озима; winter wheat; сорти; varieties; мінеральні добрива; mineral fertilizers; урожайність; yield; охорона праці; labor protection