Обґрунтування технології післязбирального обробітку і зберігання насіння сої обробленої в електричному полі надвисокої частоти - Карпук, Максим Олександрович; Karpuk, Maksym (My University, 2022)
Метою роботи є розробка технології прискореного післязбирального дозрівання насіння сої, на основі нових технологічних прийомів, що дозволяють прискорити процеси дозрівання насіння і що сприяють збереженню якості їх білкового й ліпідного комплексу при зберіганні .Об’єкт дослідження – свіжозібране насіння, що не досягло повної фізіологічної зрілості, але з високим біохімічним потенціалом. Предмет дослідження – взаємозв’язок показників якості свіжозібраного насіння сої з технологічними параметрами процесу нвч-прогріву.Metoiu roboty ye rozrobka tekhnolohii pryskorenoho pisliazbyralnoho dozrivannia nasinnia soi, na osnovi novykh tekhnolohichnykh pryiomiv, shcho dozvoliaiut pryskoryty protsesy dozrivannia nasinnia i shcho spryiaiut zberezhenniu yakosti yikh bilkovoho y lipidnoho kompleksu pry zberihanni .Obiekt doslidzhennia – svizhozibrane nasinnia, shcho ne dosiahlo povnoi fiziolohichnoi zrilosti, ale z vysokym biokhimichnym potentsialom. Predmet doslidzhennia – vzaiemozviazok pokaznykiv yakosti svizhozibranoho nasinnia soi z tekhnolohichnymy parametramy protsesu nvch-prohrivu.
Obgruntuvannia tekhnolohii pisliazbyralnoho obrobitku i zberihannia nasinnia soi obroblenoi v elektrychnomu poli nadvysokoi chastoty
Keywords: соя; soia; кислотне число; kyslotne chyslo; нвч-обробка; nvch-obrobka; йодне число; yodne chyslo; схожість; skhozhist; проростання; prorostannia; олійність; oliinist; експеримент; eksperyment; ефективність; efektyvnist; якість; yakist