Формування продуктивності соняшнику залежно від інкрустації насіння мікробними препаратами в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Широке» Криворізького району Дніпропетровської області - Шматок, Артем Анатолійович; Shmatok, Artem Anatoliiovych (Дніпровський державний аграрно–економічний університет, 2023)
У господарствах все більше розповсюджуються технології, які дозволяють вирішувати проблему управління найважливішими біосферними процесами, які закладені природою: фосфатмобілізація, азотфіксація, синтез ґрунтовими мікроорганізмами біологічно активних речовин, антагонізм мікроорганізмів до фітопатогенів, здатних добре впливати на імунітет і фізіологічний стан рослин, викликати епізоотії у U hospodarstvakh vse bilshe rozpovsiudzhuiutsia tekhnolohii, yaki dozvoliaiut vyrishuvaty problemu upravlinnia naivazhlyvishymy biosfernymy protsesamy, yaki zakladeni pryrodoiu: fosfatmobilizatsiia, azotfiksatsiia, syntez gruntovymy mikroorhanizmamy biolohichno aktyvnykh rechovyn, antahonizm mikroorhanizmiv do fitopatoheniv, zdatnykh dobre vplyvaty na imunitet i fiziolohichnyi stan roslyn, vyklykaty epizootii u shkidnykiv silskohospodarskykh kultur.
Formuvannia produktyvnosti soniashnyku zalezhno vid inkrustatsii nasinnia mikrobnymy preparatamy v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Shyroke» Kryvorizkoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: соняшник; soniashnyk; гібрид; hibryd; мікробні препарати; mikrobni preparaty; продуктивність; produktyvnist