Передпосівна інкрустація насіння пшениці озимої м’якої мідними мікродобривами: порівняльна характеристика - Петрушина, Галина Олександрівна; Petrushyna, Halyna; Крамарьов, Сергій Михайлович; Kramaryov, Serhiy; Максимова, Наталія Миколаївна; Maksimova, Nataliya (Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О. Н. Соколовського, 2024)
Передпосівна інкрустація насіння сільськогосподарських культур дозволяє активізувати імунну систему рослин, забезпечити підвищення стійкості рослин до дефіциту вмісту в ґрунті продуктивної вологи, а також сприяє посиленню адаптації рослин до несприятливих погодних умов. Деякі результати досліджень свідчать про скорочення тривалості вегетації та прискорення дозрівання рослин, збільшення кількості зернин в колосі і накопичення поживних речовин під час наливу зерна в генеративних органах рослин під впливом цього агротехнічного заходу. Peredposivna inkrustatsiia nasinnia silskohospodarskykh kultur dozvoliaie aktyvizuvaty imunnu systemu roslyn, zabezpechyty pidvyshchennia stiikosti roslyn do defitsytu vmistu v grunti produktyvnoi volohy, a takozh spryiaie posylenniu adaptatsii roslyn do nespryiatlyvykh pohodnykh umov. Deiaki rezultaty doslidzhen svidchat pro skorochennia tryvalosti vehetatsii ta pryskorennia dozrivannia roslyn, zbilshennia kilkosti zernyn v kolosi i nakopychennia pozhyvnykh rechovyn pid chas nalyvu zerna v heneratyvnykh orhanakh roslyn pid vplyvom tsoho ahrotekhnichnoho zakhodu.
Peredposivna inkrustatsiia nasinnia pshenytsi ozymoi miakoi midnymy mikrodobryvamy: porivnialna kharakterystyka
Keywords: передпосівна інкрустація; peredposivna inkrustatsiia; пшениця озима м’яка; pshenytsia ozyma miaka; мідні мікродобрива; midni mikrodobryva; насіння пшениці; nasinnia pshenytsi