Вплив омолоджувального обрізання на водний режим видів роду Tilia L. - Пономарьова, Олена Анатоліївна; Ponomariovа, Olena; Бессонова, Валентина Петрівна; Bessonova, Valentina (Національна академія наук України, Національний ботанічний сад імені М. М. Гришка Національної академії наук України, Національний дендрологічний парк "Софіївка" Національної академії наук України, Державний дендрологічний парк "Олександрія" Національної академії наук України, Державний дендрологічний парк "Тростянець" Національної академії наук України, 2011)
Проведено порівняльний аналіз водного обміну в листках омолоджених і необрізаних дерев роду Tilia L. Установлено відмінності у фізіологічних реакціях трьох видів лип на стресові кліматичні умови.The comparative analysis of water exchange on the rejuvenscenced and not cutted trees of genus Tlila L. is given. Differences of physiological reactions of three linden species on stressful climatic conditions are established.
Influence of the rejuvenated cutting on water exchange of genus Tilia l. species
Keywords: водний обмін; water exchange; омолоджувальне обрізання; rejuvenating pruning; липа; linden