Оптимізація захисту пшениці озимої від іржастих хвороб в умовах товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма «Славутич» Синельниківського району Дніпропетровської області - Карниш, Олег Костянтинович; Karnysh, Oleh Kostiantynovych (Дніпровський ДАЕУ, 2022)
В дипломній роботі приведені особливості ґрунтів господарства, розглянуті особливості кліматичних умов в зоні проведення досліджень, особливості діяльності господарства. В роботі наведено методику та схему досліджень. Наведено ступінь ураження патогенами посівів пшениці озимої. Приводяться результати впливу обприскування фунгіцидними препаратами з різними нормами витрати на ураження посівів пшениці м’якої озимої сорту Златоглава патогенами. Розглянуто стан охорони праці, розроблено інструкції та рекомендації для підвищення результативності роботи підприємства. Проведені розрахунки економічної ефективності обприскування фунгіцидними препаратами проти групи іржастих хвороб на пшениці озимій. Проведені розрахунки економічної ефективності досліджуваних препаратів підтвердили їх ефективність та зростання рівня рентабельності виробництва в умовах підприємства. V dyplomnii roboti pryvedeni osoblyvosti gruntiv hospodarstva, rozghlianuti osoblyvosti klimatychnykh umov v zoni provedennia doslidzhen, osoblyvosti diialnosti hospodarstva. V roboti navedeno metodyku ta skhemu doslidzhen. Navedeno stupin urazhennia patohenamy posiviv pshenytsi ozymoi. Pryvodiatsia rezultaty vplyvu obpryskuvannia funhitsydnymy preparatamy z riznymy normamy vytraty na urazhennia posiviv pshenytsi miakoi ozymoi sortu Zlatohlava patohenamy. Rozghlianuto stan okhorony pratsi, rozrobleno instruktsii ta rekomendatsii dlia pidvyshchennia rezultatyvnosti roboty pidpryiemstva. Provedeni rozrakhunky ekonomichnoi efektyvnosti obpryskuvannia funhitsydnymy preparatamy proty hrupy irzhastykh khvorob na pshenytsi ozymii. Provedeni rozrakhunky ekonomichnoi efektyvnosti doslidzhuvanykh preparativ pidtverdyly yikh efektyvnist ta zrostannia rivnia rentabelnosti vyrobnytstva v umovakh pidpryiemstva.
Optymizatsiia zakhystu pshenytsi ozymoi vid irzhastykh khvorob v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu Ahrofirma «Slavutych» Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: обприскування; obpryskuvannia; рослини пшениці озимої; roslyny pshenytsi ozymoi; іржасті хвороби; irzhasti khvoroby; шкодочинність і шкідливість; shkodochynnist i shkidlyvist; ураженість; urazhenist