Обґрунтування параметрів ґрунтообробного агрегату для основного обробітку ґрунту - Плохотнюк, Ілля Андрійович; Plokhotniuk, Illia Andriiovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
В роботі виконано пошук технічних можливостей зниження енергоємності і поліпшення якості обробітку ґрунту комбінованої ґрунтообробної машини АГРО-3. Складені математичні моделі взаємодії з ґрунтом чизельних робочих органів та динамічного функціонування ґрунтообробної машини. Обґрунтовані відповідно в дво - і тримірних просторах профілі долота і наральника чизельних робочих органів, отримані залежності коливань рами машини від її маси та відстані від точки причепа до центра мас. Визначені енергетичні та показники якості роботи комбінованої ґрунтообробної машини із запропонованими змінами технологічного процесу. V roboti vykonano poshuk tekhnichnykh mozhlyvostei znyzhennia enerhoiemnosti i polipshennia yakosti obrobitku gruntu kombinovanoi gruntoobrobnoi mashyny AHRO-3. Skladeni matematychni modeli vzaiemodii z gruntom chyzelnykh robochykh orhaniv ta dynamichnoho funktsionuvannia gruntoobrobnoi mashyny. Obgruntovani vidpovidno v dvo - i trymirnykh prostorakh profili dolota i naralnyka chyzelnykh robochykh orhaniv, otrymani zalezhnosti kolyvan ramy mashyny vid yii masy ta vidstani vid tochky prychepa do tsentra mas. Vyznacheni enerhetychni ta pokaznyky yakosti roboty kombinovanoi gruntoobrobnoi mashyny iz zaproponovanymy zminamy tekhnolohichnoho protsesu.
Obgruntuvannia parametriv gruntoobrobnoho ahrehatu dlia osnovnoho obrobitku gruntu
Keywords: комбінована машина; kombinovana mashyna; ґрунтообробний агрегат; gruntoobrobnyi ahrehat; обробіток ґрунту; obrobitok gruntu; чизель; chyzel; робочий орган; robochyi orhan