Нормативно-правові проблеми здійснення податкового контролю - Губарик, Ольга Миколаївна; Hubaryk, Olha (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Здійснення податкового контролю – одного з інструментів стабілізації потреб держави у грошових і матеріальних ресурсах, забезпечення планомірного надходження обов’язкових платежів до бюджетів різних рівнів – сьогодні характеризується наявністю певних недоліків і прогалин у контрольноперевірочній роботі податкових органів, які, на наш погляд, можна систематизувати як проблеми інституційного, в чому числі, нормативноправового, організаційно-управлінського та фінансового характеру, дослідження яких сприятиме обґрунтуванню механізмів їх вирішення для вдосконалення податкового контролю в Україні. Zdiisnennia podatkovoho kontroliu – odnoho z instrumentiv stabilizatsii potreb derzhavy u hroshovykh i materialnykh resursakh, zabezpechennia planomirnoho nadkhodzhennia oboviazkovykh platezhiv do biudzhetiv riznykh rivniv – sohodni kharakteryzuietsia naiavnistiu pevnykh nedolikiv i prohalyn u kontrolnoperevirochnii roboti podatkovykh orhaniv, yaki, na nash pohliad, mozhna systematyzuvaty yak problemy instytutsiinoho, v chomu chysli, normatyvnopravovoho, orhanizatsiino-upravlinskoho ta finansovoho kharakteru, doslidzhennia yakykh spryiatyme obgruntuvanniu mekhanizmiv yikh vyrishennia dlia vdoskonalennia podatkovoho kontroliu v Ukraini.
Regulatory and legal problems of tax control
Keywords: податки; taxes; контроль; control; нормативні документи; regulatory documents; правовий аспект; legal aspect