Стратегічний менеджмент на підприємстві в умовах кризи - Гожа, Андрій Сергійович; Hozha, Andrii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об’єктом дослідження виступають процеси управління, котрі формують розвиток діяльності аграрного підприємства у стратегічній перспективі. Предметом дослідження є наріжні чинники, котрі впливають на формування планів зростання аграрного підприємства стратегічного характеру. Метою роботи є розробка й обґрунтування оптимальності відновлювальної стратегії розвитку базового аграрного підприємства з набуттям зростаючих ефектів. Методи дослідження: методи загального аналізу, порівняння, графічний метод, аналітичні методи, метод трендів, метод кореляційно-регресійного аналізу, експертний аналіз, матричний аналіз, зокрема BCG, PESTEcL-аналіз, SWOT - аналіз,метод економіко-математичної оптимізації. Obiektom doslidzhennia vystupaiut protsesy upravlinnia, kotri formuiut rozvytok diialnosti ahrarnoho pidpryiemstva u stratehichnii perspektyvi. Predmetom doslidzhennia ye narizhni chynnyky, kotri vplyvaiut na formuvannia planiv zrostannia ahrarnoho pidpryiemstva stratehichnoho kharakteru. Metoiu roboty ye rozrobka y obgruntuvannia optymalnosti vidnovliuvalnoi stratehii rozvytku bazovoho ahrarnoho pidpryiemstva z nabuttiam zrostaiuchykh efektiv. Metody doslidzhennia: metody zahalnoho analizu, porivniannia, hrafichnyi metod, analitychni metody, metod trendiv, metod koreliatsiino-rehresiinoho analizu, ekspertnyi analiz, matrychnyi analiz, zokrema BCG, PESTEcL-analiz, SWOT - analiz,metod ekonomiko-matematychnoi optymizatsii.
Stratehichnyi menedzhment na pidpryiemstvi v umovakh kryzy
Keywords: менеджмент; management; стратегія; strategy; нішеві сільськогосподарські культури; niche crops; цифрові технології; digital technologies; сільськогосподарське виробництво; agricultural production; оптимізація посівної площі; crop area optimization