Машини для забезпечення технічного етапу рекультивації техногенно порушених земель - Теслюк, Геннадій Володимирович; Teslyuk, Genadiy; Сокол, Сергій Петрович; Sokol, Sergіy; Волик, Борис Анатолійович; Volik, Borys; Коновий, А.; Konoviy, А. (УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого спільно з Державним підприємством "УкрЦВТ”, 2018)
В статті розглянуті техногенно порушені грунти, які становлять небезпеку з точки зору екології і забруднення навколишнього середовища Проблема є актуальною особливо в місцевостях з розвиненим гірничорудним комплексом. Автори пропонують напрацювання Дніпровського державного аграрно-економічного університету в галузі створення комплексу машин для технічного етапу рекультивації. The article deals with technogenically damaged soils, which constitute a danger from the point of view of ecology and environmental pollution. The problem is relevant especially in areas with developed mining complex. The authors propose the work of the Dniprovsky State Agrarian and Economic University in the field of creation of a complex of machines for the technical stage of reclamation.
Machines for providing the technical stage of the reclamation of man-made lands
Keywords: рекультивація; reclamation; технічний етап; technical stage; поверхневий обробіток; surface cultivation