Ефективність застосування гербіцидів на посівах сої в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Весна» Павлоградського району Дніпропетровської області - Майорова, Марина Володимирівна; Maiorova, Maryna Volodymyrivna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
В роботі зазначено, що найвищі економічні показники отримали при гербіциду Патріот, де рівень рентабельності склав 220,9 %, умовно чистий прибуток – 33730 грн/га., по гербіциду Команд і Фюзелад Форте отримали 179,7 і 171,8 % і 27500 та 26040 грн/га відповідно, а найменші економічні показники отримали на варіанті без застосування гербіцидів – 69,3 % та 10640 грн/га відповідно. V roboti zaznacheno, shcho naivyshchi ekonomichni pokaznyky otrymaly pry herbitsydu Patriot, de riven rentabelnosti sklav 220,9 %, umovno chystyi prybutok – 33730 hrn/ha., po herbitsydu Komand i Fiuzelad Forte otrymaly 179,7 i 171,8 % i 27500 ta 26040 hrn/ha vidpovidno, a naimenshi ekonomichni pokaznyky otrymaly na varianti bez zastosuvannia herbitsydiv – 69,3 % ta 10640 hrn/ha vidpovidno.
Efektyvnist zastosuvannia herbitsydiv na posivakh soi v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Vesna» Pavlohradskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: грунт; hrunt; соя; soia; гербіциди; herbitsydy; забуряненість; zaburianenist; врожайність; vrozhainist; охорона праці; okhorona pratsi; ефективність; efektyvnist