Удосконалення технології заготівлі сіна з розробкою машини для розпушування валків - Федотов, Ігор Григорович; Fedotov, Ihor (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
В роботі проведено агротехнічні вимоги до машин для заготівлі кормів і аналіз фізико-механічних і технологічних характеристик рослин для заготівлі сіна. А також сучасних технологій і машин для їх виконання для заготівлі грубих кормів. Розроблено конструкцію машини для розпушування валків і прокосів та визначено основні її параметри і режим роботи. Розроблені заходи з охорони праці можуть бути використані при проведенні інструктажів при вирощуванні і збиранні люцерни і підвищать рівень безпеки працівників при виконанні технологічних операцій. Річний економічний ефект від застосування удосконалень на практиці становить 56112 грн., а затрати на розробку і впровадження окупаються протягом першого року використання. V roboti provedeno ahrotekhnichni vymohy do mashyn dlia zahotivli kormiv i analiz fizyko-mekhanichnykh i tekhnolohichnykh kharakterystyk roslyn dlia zahotivli sina. A takozh suchasnykh tekhnolohii i mashyn dlia yikh vykonannia dlia zahotivli hrubykh kormiv. Rozrobleno konstruktsiiu mashyny dlia rozpushuvannia valkiv i prokosiv ta vyznacheno osnovni yii parametry i rezhym roboty. Rozrobleni zakhody z okhorony pratsi mozhut buty vykorystani pry provedenni instruktazhiv pry vyroshchuvanni i zbyranni liutserny i pidvyshchat riven bezpeky pratsivnykiv pry vykonanni tekhnolohichnykh operatsii. Richnyi ekonomichnyi efekt vid zastosuvannia udoskonalen na praktytsi stanovyt 56112 hrn., a zatraty na rozrobku i vprovadzhennia okupaiutsia protiahom pershoho roku vykorystannia.
Udoskonalennia tekhnolohii zahotivli sina z rozrobkoiu mashyny dlia rozpushuvannia valkiv
Keywords: злакові трави; zlakovi travy; бобові трави; bobovi travy; сіно; sino; технологія; tekhnolohiia; ворушилка; vorushylka; ротор; rotor; параметри; parametry; режим роботи; rezhym roboty; охорона праці; okhorona pratsi; економічний ефект; ekonomichnyi efekt