Розвиток територіальних громад в умовах децентралізації влади в Україні - Куліш, Сергій Миколайович; Kulish, Serhii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Визначено сутність соціально-економічного розвитку об’єднаних територіальних громад та його оцінки. Виявлення закономірності забезпечення соціально-економічного розвитку об’єднаних територіальних громад. Оцінено ефективність стимулювання соціально-економічного розвитку територій. Обґрунтовано вплив інструментів бюджетної політики на соціально-економічний розвиток об’єднаних територіальних громад. Vyznacheno sutnist sotsialno-ekonomichnoho rozvytku obiednanykh terytorialnykh hromad ta yoho otsinky. Vyiavlennia zakonomirnosti zabezpechennia sotsialno-ekonomichnoho rozvytku obiednanykh terytorialnykh hromad. Otsineno efektyvnist stymuliuvannia sotsialno-ekonomichnoho rozvytku terytorii. Obgruntovano vplyv instrumentiv biudzhetnoi polityky na sotsialno-ekonomichnyi rozvytok obiednanykh terytorialnykh hromad.
Rozvytok terytorialnykh hromad v umovakh detsentralizatsii vlady v Ukraini
Keywords: розвиток територіальних громад; rozvytok terytorialnykh hromad; стимулювання; stymuliuvannia; соціально-економічний розвиток; sotsialno-ekonomichnyi rozvytok; бюджетна політика; biudzhetna polityka; децентралізація; detsentralizatsiia