Оптимізація внутрішнього аудиту податків через впровадження елементів консалтингу - Одношевна, Ольга Олександрівна; Odnoshevna, Olga (Полтавський державний аграрний університет, 2024)
Податкове навантаження на окремо взяте господарство, часом може викликати доволі великі фінансові витрати, а при нераціональному та неправильному підході до процедури нарахування податків, може ще й збільшиться рівень ризику отримання штрафних санкцій. За для уникнення таких негативних аспектів, доцільно запровадити у господарстві систему внутрішнього аудиту, яка б функціонувала на постійній основі. Правильне та своєчасне консультування з цього приводу дозволило б отримати господарству суттєві економічні переваги. В цьому аспекті доцільно розкрити сутність поняття консалтингового аудиту. Консалтинговий аудит – виступає елементом незалежного чи внутрішнього аудиту, виступає у ролі надання практичних рекомендацій щодо ведення тієї чи іншої ділянки обліку. Консалтинговий аудиту не потребує додаткової вимоги щодо укладання договору, оскільки домовленості можуть бути досягнуті в усній формі The tax burden on an individual farm can sometimes cause quite large financial costs, and with an irrational and incorrect approach to the tax assessment procedure, the level of risk of receiving fines may also increase. In order to avoid such negative aspects, it is advisable to introduce an internal audit system in the economy, which would function on a permanent basis. Correct and timely consultation on this matter would allow the farm to obtain significant economic advantages. In this aspect, it is advisable to reveal the essence of the concept of consulting audit. Consulting audit - serves as an element of an independent or internal audit, serves as the provision of practical recommendations regarding the management of this or that area of accounting. Audit consulting does not require an additional requirement to conclude a contract, as agreements can be reached verbally.
Optimization of the internal tax audit through the implementation of consulting elements
Keywords: внутрішній аудит; Internal audit; податки; taxes; консалтинг; consulting; консультація; consulting