Вплив рівня мінерального живлення на ріст, розвиток та формування врожайності пшениці озимої в умовах фермерського господарства «Іванково» Кам᾿янського району Дніпропетровської області - Пугач, Андрій Миколайович; Puhach, Andrii Mykolaiovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Встановлено, що найвищу врожайність отримали за внесення добрив у дозі N20 по ТМГ + (N10+Айдамін -Аміно) фаза вихід в трубку – 5,47 т/га, що на 1,12 т більше за контроль. При обмежених ресурсах мінеральних добрив доцільним є зниження дози їх внесення на 40% з додаванням мікродобрив, це дозволить отримати більше зерна, ніж від повної дози без застосування мікроелементів. Vstanovleno, shcho naivyshchu vrozhainist otrymaly za vnesennia dobryv u dozi N20 po TMH + (N10+Aidamin -Amino) faza vykhid v trubku – 5,47 t/ha, shcho na 1,12 t bilshe za kontrol. Pry obmezhenykh resursakh mineralnykh dobryv dotsilnym ye znyzhennia dozy yikh vnesennia na 40% z dodavanniam mikrodobryv, tse dozvolyt otrymaty bilshe zerna, nizh vid povnoi dozy bez zastosuvannia mikroelementiv.
Vplyv rivnia mineralnoho zhyvlennia na rist, rozvytok ta formuvannia vrozhainosti pshenytsi ozymoi v umovakh fermerskoho hospodarstva «Ivankovo» Kam᾿ianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: пшениця озима; pshenytsia ozyma; мікродобрива; mikrodobryva; мікроелементи; mikroelementy; амінокислоти; aminokysloty; урожайність; urozhainist; економічна ефективність; ekonomichna efektyvnist