Геотехнічне обґрунтування будівництва породного відвалу на території приватного акціонерного товариства «ДТЕК Павлоградвугілля» - Голуб, Наталія Валеріївна; Holub, Nataliia Valeriivna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Метою досліджень є геотехнічне обґрунтування та оцінювання заходів з будівництва породного відвалу Центральної збагачувальної фабрики (ЦЗФ) «Павлоградська» приватного акціонерного товариства (ПАТ) «ДТЕК Павлоградвугілля» на землях промисловості, в межах гірничого відведення ш.Західно-Донбаська. Об’єктом дослідження є процес розробки та обґрунтування параметрів з формування породного відвалу. Предметом дослідження є організація і технологія виробництва гідротехнічних робіт з будівництва породного відвалу. Metoiu doslidzhen ye heotekhnichne obgruntuvannia ta otsiniuvannia zakhodiv z budivnytstva porodnoho vidvalu Tsentralnoi zbahachuvalnoi fabryky (TsZF) «Pavlohradska» pryvatnoho aktsionernoho tovarystva (PAT) «DTEK Pavlohradvuhillia» na zemliakh promyslovosti, v mezhakh hirnychoho vidvedennia sh.Zakhidno-Donbaska. Obiektom doslidzhennia ye protses rozrobky ta obgruntuvannia parametriv z formuvannia porodnoho vidvalu. Predmetom doslidzhennia ye orhanizatsiia i tekhnolohiia vyrobnytstva hidrotekhnichnykh robit z budivnytstva porodnoho vidvalu.
Heotekhnichne obgruntuvannia budivnytstva porodnoho vidvalu na terytorii pryvatnoho aktsionernoho tovarystva «DTEK Pavlohradvuhillia»
Keywords: породний відвал; porodnyi vidval; вугільна шахта; vuhilna shakhta; гідротехнічна споруда; hidrotekhnichna sporuda; формування відвалу; formuvannia vidvalu; проєктні рішення; proiektni rishennia