Вплив зернобобових попередників на урожайність пшениці озимої в умовах приватного сільськогосподарського підприємства "Агрофірма "Перше травня" Нікопольського району Дніпропетровської області - Красан, Роман Вікторович; Krasan, Roman (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
В роботі наведено аналіз впливу різних зернобобових попередників та систем удобрення на зміну водного режиму ґрунту, росту і розвитку рослин, особливостей формування структури урожаю і урожайності пшениці озимої, економічної ефективності. На основі детального аналізу виявлено суттєвий влив різних зернобобових попередників та удобрення пшениці озимої на показники запасів продуктивної вологи, забур’яненості та урожайності зернової культури. V roboti navedeno analiz vplyvu riznykh zernobobovykh poperednykiv ta system udobrennya na zminu vodnoho rezhymu gruntu, rostu i rozvytku roslyn, osoblyvostey formuvannya struktury urozhayu i urozhaynosti pshenytsi ozymoyi, ekonomichnoyi efektyvnosti. Na osnovi detalʹnoho analizu vyyavleno suttyevyy vlyv riznykh zernobobovykh poperednykiv ta udobrennya pshenytsi ozymoyi na pokaznyky zapasiv produktyvnoyi volohy, zaburʺyanenosti ta urozhaynosti zernovoyi kulʹtury.
Vplyv zernobobovykh poperednykiv na urozhaynistʹ pshenytsi ozymoyi v umovakh pryvatnoho silʹsʹkohospodarsʹkoho pidpryyemstva "Ahrofirma "Pershe travnya" Nikopolʹsʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti
Keywords: пшениця озима; winter wheat; попередники; precursors; вологість ґрунту; soil moisture; забур’яненість; weeds; урожайність; yields