Удосконалення управління капіталом банку: планування та забезпечення ефективного використання - Іванова, Руслана Юріївна; Ivanova, Ruslana Yuriivna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
У роботі досліджено сутність і джерела формування капіталу банку, охарактеризовано підходи до управління капіталом банку в частині планування його структури. Надалі проаналізовані показники формування та ефективності використання капіталу ПТ КБ «ПриватБанк», що дозволило визначити можливі напрями удосконалення системи управління капіталом банку. Серед запропонованих заходів розглянуто можливість нарощування банківського капіталу шляхом формування нових програм кредитування для бізнесу й провадження конкурентного цифрового банкінгу. U roboti doslidzheno sutnist i dzherela formuvannia kapitalu banku, okharakteryzovano pidkhody do upravlinnia kapitalom banku v chastyni planuvannia yoho struktury. Nadali proanalizovani pokaznyky formuvannia ta efektyvnosti vykorystannia kapitalu PT KB «PryvatBank», shcho dozvolylo vyznachyty mozhlyvi napriamy udoskonalennia systemy upravlinnia kapitalom banku. Sered zaproponovanykh zakhodiv rozghlianuto mozhlyvist naroshchuvannia bankivskoho kapitalu shliakhom formuvannia novykh prohram kredytuvannia dlia biznesu y provadzhennia konkurentnoho tsyfrovoho bankinhu.
Udoskonalennia upravlinnia kapitalom banku: planuvannia ta zabezpechennia efektyvnoho vykorystannia
Keywords: банківський капітал; bank capital; регулятивний капітал; regulatory capital; методи управління капіталом банку; bank capital management methods; планування капіталу банку; bank capital planning; капіталізація; capitalization