Аналіз ризиків для здоров’я населення Новокодацького району м. Дніпро - Щербина, Лілія Андріївна; Shcherbyna, Liliia; Семиліт, Анастасія Олександрівна; Semylit, Anastasiia (Придніпровська державна академія будівництва та архітектури, 2021)
Розрахунки показали перевищення нормативних значень комбінованого індексу небезпеки, що свідчить про забруднення повітря та небезпеку для здоров’я населення, а тому про необхідність впровадження заходів з поліпшення якості повітря у Новокодацькому районі м. Дніпро. Проведені дослідження ще раз підтвердили, що Дніпропетровська область відноситься до регіонів зі значним техногенним впливом на повітряний басейн. Rozrakhunky pokazaly perevyshchennia normatyvnykh znachen kombinovanoho indeksu nebezpeky, shcho svidchyt pro zabrudnennia povitria ta nebezpeku dlia zdorovia naselennia, a tomu pro neobkhidnist vprovadzhennia zakhodiv z polipshennia yakosti povitria u Novokodatskomu raioni m. Dnipro. Provedeni doslidzhennia shche raz pidtverdyly, shcho Dnipropetrovska oblast vidnosytsia do rehioniv zi znachnym tekhnohennym vplyvom na povitrianyi basein.
Analysis of risks to the health of the population of Novokodatsky district of Dnipro
Keywords: екологічні ризики; environmental risks; здоров’я; health; атмосферне повітря; air; моніторинг; monitoring