Розповсюдження хвороб шкіри у собак в умовах клініки ветеринарної медицини Жовтневого та Бабушкінського районів м. Дніпро - Спіцина, Тетяна Леонідівна; Spitsyna, Tetiana; Корейба, Людмила Володимирівна; Koreyba, Ludmila; Іванців, Стас Миколайович; Ivantsiv, Stas (Житомирський НАЕУ, 2017)
Наведено результати розповсюдження патологій шкіри у собак різних вікових груп та порід в умовах міста Дніпро. З’ясовано, що на всі патології шкіри в умовах клініки ветеринарної медицини Жовтневого та Бабушкінського районів міста Дніпро припадає 35% від всієї патології у собак. Серед хвороб шкіри зустрічалися дерматити різного генезу, піодермії, екземи, трихофітія, мікроспорія, саркоптоз та демодекоз. The results of the spread of skin pathologies in dogs of different ages and breed in the conditions of the city of Dnepr are presented. It was found out that all pathologies of the skin in the conditions of the clinic of veterinary medicine of Zhovtnevoy and Babushkinsky districts account for 35% of all pathologies in dogs. It was clarified that among skin pathologies there were dermatitis of different genesis, pyodermia, eczema, trichophytia, microsporia, sarcopthosis, demodecosis.
Distribution of skin diseases in dogs under the conditions of the clinic of veterinary medicine of October and Babushkinsky districts of the city of Dnipro
Keywords: собаки; dogs; патології шкіри; skin diseases; дерматит; dermatitis; екзема; eksema; піодермія; pyodermia; трихофітія; trichophytia; мікроспорія; microsporia; саркоптоз; sarcopthosis; демодекоз; demodecosis