Добробут спортивних коней в умовах комунального позашкільного навчального закладу «Спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву з кінного спорту» Дніпровської міської ради - Бендер, Богдана Артурівна; Bender, Bohdana Arturivna (Дніпровський ДАЕУ, 2025)
Робота виконана на 49 сторінках, містить 5 розділів, 4 таблиці, 13 рисунків, 24 використані літературні джерела. Зміст роботи викладений у вступі, огляді літератури, представлені матеріал, умови і методика виконання роботи, результати досліджень, заходи з охорони навколишнього середовища та охорони праці. У кваліфікаційній роботі представлено результати аналізу породних особливостей, умов годівлі та утримання спортивних коней у КПНЗ «Спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву з кінного спорту» ДМР. Встановлено, що всі коні приймають участь у тренуваннях та змаганнях з кінно-спортивних ігор, серед яких найпоширенішими є виїздка, конкур та триборство. Проаналізовано гігієну і добробут спортивних коней. Виявлено резерви удосконалення годівлі спортивних коней підкоректованими раціонами згідно деталізованих норм. The work is completed on 49 pages, contains 5 sections, 4 tables, 13 figures, 24 used literary sources. The content of the work is set out in the introduction, literature review, material, conditions and methods of work, research results, environmental protection and labor protection measures are presented. The qualification work presents the results of the analysis of breed characteristics, feeding conditions and maintenance of sport horses at the Specialized Children's and Youth Sports School of the Olympic Reserve in Equestrian Sports of the DMR. It was established that all horses take part in training and competitions in equestrian sports, among which the most common are dressage, show jumping and eventing. The hygiene and welfare of sport horses were analyzed. Reserves for improving the feeding of sport horses with adjusted rations according to detailed norms were identified.
Dobrobut sportyvnykh konei v umovakh komunalnoho pozashkilnoho navchalnoho zakladu «Spetsializovanii dytiacho-yunatskii sportyvnii shkoli olimpiiskoho rezervu z kinnoho sportu» Dniprovskoi miskoi rady
Keywords: гігієна і добробут коней; hygiene and welfare of horses; кінний спорт; equestrian sport; виїздка; dressage; конкур; show jumping; триборство; eventing